Shirimatundaproject

hulp/bouw aan scholen en andere maatschappelijke doelen in Moshi, Tanzania

Reisverslagen 2019


We zijn gisteren 13 februari goed aangekomen in Moshi. Het was te laat om nog naar het project gegaan dus zijn we in de stad gebleven. Vandaag zijn 2e het project gegaan waar we buitengewoon vriendelijk werden ontvangen.

We hebben alvast voorbereidingen getroffen voor morgen zodat we goed aan de slag kunnen.

Geert heeft al geoefend voor de marathon. Hij loopt hard en Henk fiets met hem mee.Het is nog steeds een probleem om goed met de website om te gaan.

We zijn nu bijna een week en hebben nog steeds problemen met de website hier. Daarom op een andere manier.

Dinsdag vertrokken en woensdag aangekomen. Te laat om naar het project te gaan.

Daarom werd dat donderdag. Eerst besloten in overleg met de directeur Mussa wat te doen. Dat wordt dus verder gaan met het hek, weer een klaslokaal opknappen en wat elektriciteit. Onze vaste werkers waren zo present en tot onze grote verbazing komt Pasco aan fietsen. Het hele jaar geprobeerd om contact met hem te krijgen wat niet lukte. Wat blijkt...zijn telefoon was kapot en hij had geen nummers.

Er wordt gestart door de mannen met het hekwerk en de vrouwen met schilderen.

Geert v, Otten, die op 3 maart de hele marathon loopt, gaat aan zijn programma beginnen. Hij hardlopend en Henk met de fiets mee. De hitte speelt Geert af en toe parten maar gelukkig start de marathon vroeg in de morgen.

Hij heeft veel geld opgehaald om te kunnen besteden aan speeltoestellen voor de kinderen. Geert heeft een smid daarvoor opdracht gegeven en het eerste speeltoestellen, een schommel, is al afgeleverd. We zijn ook gaan kijken bij de kleuterschool waarin een klas 155 kleuters zitten. 2 juffrouwen zijn er om de kinderen bezig te houden. Maar er is een discipline die je in Nederland niet kent.

Wat zullen ze blij zijn met de speeltoestellen. 

In het weekend zijn we op safari geweest. We hebben heel veel dieren gezien en hebben er echt van genoten.

Op maandag weer verder met het werk. De palen van het hekwerk worden geplaatst. Dat is een zware klus. Maar toch schiet het lekker op.

Het is wel warm waar ze aan het werken zijn dus het water is bijna niet aan te halen.

De vrouwen zijn gestart met schilderen in het klaslokaal.

Alle kozijnen moeten worden vervangen omdat ze allemaal zijn aangevreten door de termieten. Dat wordt morgen gedaan. Daarna worden de ramen en het glas geplaatst.

Ook het systeemplafond moet er nog in en dan alles schilderen.

Dus er is nog een hoop werk te doen.

We zijn blij dat we jullie kunnen vertellen over onze bezigheden hier en jullie toch een beetje op de hoogte zijn.

Over een paar dagen meer.